понеделник, 24 януари 2011 г.

Семейство, забава и игри - семеен център РОСА и приютът за кучета

Семейство и забава
Семейство, забава и игри igri
Каква интересна забава да измислим за да не стоят децата ми пред комютъра и телевизора?
Приют за кучета
Как да е забавно за тях а същевременно да се научат на нещо добро от което и те да спечелят?
И как това което правим да не ни струва много пари?

Като отговор на тези въпроси решихме да посетим приют за бездомни кучета.
Позвънихме на приют близо до нас който намерихме в интернет и попитахме дали имат нужда от нещо. За наша радост имаше какво да направим за тях, защото имаха нужда от стари одеала за кучетата.
Нашето семейство заедно със семейството на наши съседи организирахме акция за набиране на стари одеала от квартала ни. Направихме обяви и ги разпечатахме. След това децата ги разлепиха по входовете на блоковете около нас. Беше им много забавно! На обявите имаше дата и час в които щяхме да минем през всеки вход за да съберем дарените одеала. Така в деня на кампанията събрахме 50 стари одеала.
Една събота всички радостни и горди от постижението си посетихме приюта за кучета.
Децата ни много се забавляваха докато хранеха и разхождаха милите животни.

По време на кампанията една собственичка на зоо магазин ни каза че когато вали сняг птиците не могат да откриват семенцата и гладуват. Решихме да купим малко семена и да видим да ли гладните птички ще дойдат да се хранят на нашият балкон.
За наше учудване и радост голямо разнообразие от птици потърси помоща на семейството ни и с децата се забавлявахме да броим какви видове идват, по колко време се хранят и какви семена избират.
В началото всички птички отлитаха изплашени когато някой от нас се появеше на прозореца но постепенно свикнаха и можехме спокойно да ги наблюдаваме.
Това което много впечатли всички ни е факта, че птичките не цапаха балкона ни а след тях оставаха само обелки от семената. Като че ли искаха да ни се отблагодарят за добрината.

В България е трудно да се намери забава за семейството която да не струва пари. Сега ходим в приюта за животни по няколко пъти в годината, а когато завали сняг храним птичките.

В заключение успяхме да сторим нещо добро за приюта за кучета, за птичките и за всички възрасти в семейството ни. 
Най-вече прекарахме чудесни дни и много се забавлявахме!


Семеен център РОСА предлага:

Арт студио, караоке песни, игри, танци, забава, лекции

За контакт:

center.rosa@gmail.com
skype: center.rosa

Няма коментари:

Публикуване на коментар